søndag 10. november 2013

Svinningen - toppen av Os

På Svinningen (842 moh) med Gullfjellet bak.  Foto: Trond Lyslo
Svinningen hadde vi tenkt på ei stund, og fineværet søndag skapte en fin anledning til et besøk til denne toppen litt i skyggen av Gullfjellet. Etter en drøy times køyring til Os og vidare til Øvredalen, låg toppen foran oss med snø på.
Vi parkerte et stykke forbi golfbana, så langt firehjulstrekkeren til Trond kom på den gradvis dårlegare grusvegen, og la avgårde til fots like etter ei turgruppe frå Osterøy.  Stien var overraskande godt merka, med mange interessante og morsomme skilt og drikkestasjoner (for dei som ikkje skal køyre etterpå) langs stien.  Etter ca 1 time var stien snødekt på ca 500m høgde.  Påskestemninga var til å kjenne på oppover i snøen og sola, kun skia mangla.  Etter vel 2 timer satt vi i bua ved toppen og spredte opplevelsen på sosiale medier.  Det var einaste her, øvst oppe, vi hadde mobildekning på turen etter at vi køyrde inn i Øvredalen. 
Turen til Svinningen herfrå er å anbefale.  Dei totalt 12km, 4 timane og 800 høgemetrane gikk fort i variert terreng, frå grønt lavland til snødekt høgfjell med utsikt over Fusafjorden, Gullfjellet og lavlandet i vest.

Anbefaler BT sin artikkel frå samme tur:   "Turen der BH'en kan ryke på veien".  


Øvredalen med Svinningen bak. 








Mot Samnanger


84512.html

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar