søndag 26. april 2009

Lang lørdag til ensomme Gråhø (2014m)

25.april 2009

Vi stod opp kl 06:00 i finevær på Sandane. Etter vel 2 timers flott biltur stod Stig, broder Trond og eg klar på Billingen ved Grotli kl 09:30. Årets første 2000m topp skulle i boks!
Men vi var ikkje forberedt på at Gråhø var så ensom, for etter to timer og 500m stigning i sommertemperatur og shorts (og solfator 15), såg vi endå ikkje toppen. Ei lang stund seinare dukka det langt vekke opp en topp som vi meinte måtte være Gråhø, men dessverre. Den dukka opp en time seinare, liten og langt bak i horisonten såg vi nesten toppen... (sjå bildet)
Etter vel 5 timar var vi nærmare foten av fjellet, og Trond var då så demotivert at han antyda en retrett. Etter litt overtalelseskunst;) gikk han på igjen, og etter 7 1/2 time (!) stod vi alle på toppen midt i Reinheimen, slitne og fornøgde mens vi knipsa toppbilder i kulda og vinden som regjerte der oppe. Super utsikt spesielt mot nordre deler av Jotunheimen og Breheimen, med Tverrådalskyrkja som majesteten.
Nedturen forsvarte vel neppe valget av tungt utstyr, men vi fikk god øving i å stake... Kveldssola gjorde det likevel verdt å bruke lang tid på turen, og kameraet var derfor flittig framme. Den blaute snøen med feller av gjennomslagsføre gjorde siste del av turen til et spennande mareritt med dramatiske fall i råtten snø med blod i fjeset og nestentreff med stein. Skummelt. Neste gang har vi hjelm på!

Vel nede igjen, slitne etter nesten 11 timer på tur var det godt å komme inn på bensinstasjonen i Stryn å boltre oss i "digg" for å ta igjen litt av dei 6000 kaloriane Trond sin pulsmåler viste han hadde lagt igjen der oppe:)


Vårtegn ved Billingen


Optimismen råder:)


Snart framme (etter ca 5t på tur)



Yess!


"Flott" nedrenn...



Kveldssol over Tundradals- og Tverrådalskyrkja.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar