torsdag 21. mai 2009

Himmelfartshelg på Sognefjellshytta

F.v.: Sokse, Storebjørn, Kniven, Veslebjørn, Store Smørstabbtind og Skeia.
Torsdag 21/5-09
Etter at yr.no meldte regn og overskya vær til i dag, har vi hatt en fantastisk dag med SOL, SOL og SOL! Fra kl 9 til 19 har vi nytt 3 topper og flotte nedrenn. Middagen på Sognefjellshytta smakte deretter:) Store Smørstabbtind (bildet), Storbreatinden og Veslbreatinden i shorts på en vindstille solskinnsdag. Kven kan be om meir?


Harald på veg mot Steindalsnosi
Fredag 22/5-09
Fredag skjedde nesten det samme. Dårlige meldinger med regn og torden(!) førte til en rolig tur til Steindalsnosi i lettskya finevær med lettkledde fjellentusiaster på toppen. Starta på ski kl.10, og var nede kl.15.



Midtre og Store Ringstind
Lørdag 23/5-09
Lørdag var det meldt flott vær over Turtagrø, og vi peila oss ut Ringstindane. Vi var avgårde på ski i 9-tida. Etter mykje lave skyer tidleg på dagen, fikk vi mykje sol og varme over breen lenger inne. Med staver og skisko var det litt vankelig ned det bratte partiet fra Austre Ringstind, men med stegjern og isøks opp og ned Midtre Ringstind (litt til venstre på bildet) var det berre kosen. Her sklei en litt uforsiktig kar ut, og var nær ved å stryke med for ei veke sidan - så vi tok det roleg ned igjen i dei bratte partia. Mens vi var der, gikk Vidar til Store Ringstind (toppen til høgre på bildet) og hadde et supert nedrenn som vi kunne bivåne fra nabotoppen (når han kom under skoddedotten som dekte toppen). Vi var ved bilane litt før åtte, og rakk akkurat middagen på Sognefjellshytta:)

2 kommentarer:

  1. Fantastiske bilete, Ivar. Du må jo snart samle saman alle "blinkskota" og gje ut ei fjellbok....;-)

    SvarSlett
  2. En av etterhvert mange uforglemmelige vår-skiturer. Særlig Midtre Ringstind var en nytelse å bestige, med trolsk stemning med skyer og tåke som kom og gikk, og Vidar der borte et sted i tåken på Store Ringstind. Meget imponert over Harald som med begrenset treningsgrunnlag og godt voksen alder likevel ble med på tur både torsdag og fredag og med det viste at han er en EKTE FJELLMANN!!!

    SvarSlett