lørdag 21. august 2010

1800 høgdemeter til Skålatårnet

Denne helga reiste vi til Sandane for å hente syklar og mykje anna som skulle til Rong. Så fikk eg heldigvis Kristoffer med, og vi planla egentlig Glittertind lørdag. Men usikkert vær mht skodde gjorde at vi ikkje tok sjansen på å gå til snøkledde Glittertind med den skumle skavlen uten sikt.
Laurdag morgon kl 08 på Best-stasjonen på Sandane endra vi målet til Skålatårnet - med overnatting - og vi utsatte starten til kl 11:30 for å unngå så lang ettermiddag/kveld i tårnet. Sikkert ikkje all verdens å finne på der??
Då vi såg antall biler på parkeringen ved Tjugen i Loen, droppa vi raskt planen om overnatting. Med vel 40 biler der, og 21 sengeplasser i tårnet var det ikkje vanskelig å legge igjen soveposane i bilen.

Starten på kun 40m over havet gjorde at vi ikkje fikk noko gratis. Etter 600 høgdemeter og 1t 20min var vi på den nye brua, og oppe på den nye fine stien som er resultatet etter Skålastiprosjektet. Det skal hindre slitasje på terrenget ved at det lager seg elver i stien som øydelegg terrenget.

Vi møtte mange folk som gikk nedover med staver og uten staver, i shorts, og med regnponcho...
Då vi kom opp til 800m, var det drøyt å tenke på at det var 1000m igjen oppover. At sol og varme og bar overkropp hadde endra seg til regn og kulde hjalp heller ikkje særlig på motivasjonen, og ei solid regnbyge på 1100m holdt på å snu oss nedover igjen. Men vi kledde på oss det vi hadde av klede og fikk varmen i oss igjen etter ei stund. Polarbrød med nugatti hjalp også på.
Vi nådde toppen etter 4t 20min, kl 17.15. Inne i tårnet var det to familier som skulle overnatte, og det hadde vore god plass til oss og. Men det får bli neste gong i finevær med solnedgang og soloppgang...
Vi var nede ved bilen kl 21, og heime på Rong kl 01:50 etter eit fæla regnvær.
Merk turistskipet på veg ut fjorden frå Olden.
(med kraftig zoom...)

Tommelopp:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar