søndag 5. april 2009

Hendelsesrik Hemsedalstur

Lørdag 4.april 2009

Ifølge yr.no sine påskevarsler skulle denne lørdagen bli det store lyspunktet i ei ellers grå påske. Det gjorde det enkelt for oss å bestemme oss for en grytidlig start lørdag morgen - ikkje fullt så enkelt kl 03.45. Men en halvtime etter var far og tre barn (Åse, Kristoffer og Øystein) på veg gjennom grauttjukk havskodde mot Soria Moria :)

Tre firdeler av oss sov seg gjennom det røde blitzet (#¤%&!!) fra en fotoboks i Åsane og vidare gjennom Lærdalstunnelen - då leitinga etter bensinstasjon gjorde sjåføren litt stressa (igjen). Etter å ha komt oss til Borlaug (over 40km på oransje bensintankvarsel) konstaterte vi at vi var i et u-land uten bensinstasjoner, og vi hadde nesten tom tank. Gode råd var dyre og vi måtte ty til strakstiltak - Borlaug vandrerhjem!
Samtalen med innehaveren ga oss lite håp, men to valg: Køyre tilbake 37km til Lærdal i nedoverbakke (lite motiverande), ta en avstikker til Fillefjell på drøyt 20km oppoverbakke (lite motiverande). Det førte til et tredje alternativ - fortsette over fjellet (1137moh) på nesten tom tank ca 50km til Hemsedal (veldig motverande, men skummelt - og litt spennande). Håpet var en forhåpentligvis stor reservetank.
Vi kom oss i spenning over toppen av fjellet i knallblå himmel, sol og snø - og trilla ned til Hemsedal til ei herlig bensinfylling kl.08.35 :)

Resten av dagen var et eventyr i stolheiser, blå himmel, mange smilande folk med rare språk og dialekter i stolheisane, blå himmel, varme - og et herlig skiføre - til vi klokka fem kom svidde og godt slitne ned til bilen igjen, der ferden gikk vidare tilbake over fjellet (på full tank) og til Sandane der vi skal feire påske.

4 kommentarer:

  1. Blei dokke knipsa ? :O

    SvarSlett
  2. Hemsedal på ein dag?
    Impressive ;-)

    SvarSlett
  3. Blei knipsa mellom Åsane og Arna. Venter på bota;)

    SvarSlett
  4. Heilt greitt å ta Hemsedal på dagstur, hvis en er supermotivert!!! ;)

    SvarSlett