fredag 29. april 2011

Nordre Bukkholstind og Lindbergtinden

Etter gårsdagens fantastiske opplevelse på Tverrådalskyrkja, var vi seint ute i dag. Først kl 11, etter en variert frokost på Spiterstulen, var vi i gang - no med shorts fra start:) Etter å ha funne vakker Mogop i full blomst med tilhøyrande fotografering, fann vi flyten innover mot Tverråbreen og et trygt spor rundt sprekker og vindhull i breen mens sola steikte oss på denne utrulege vårdagen. Vi runda Nordre opp til Bukkholsbandet mellom Nordre og V-1.


Etter en lettkledd kvil satte vi skia i bakken litt lengre borte, og med stegjern og isøks gikk vi mot toppen i laus vårsnø, og til topps kl 16.30. Eggen til topps var smalare enn vi trudde, og toppunktet gjorde det litt krøkkete å finne avstand mellom fotograf og objekt med riktig bakgrunn.


Sola steikte og vi seig godt ned i snøen på returen til vi nådde skia og fellane hadde gjort jobben sin for denne turen. No bar det ned igjen med god topp-flyt i sinnet, og turen over til Nedre Tverråbandet under Lindbergtinden gikk raskt. Oppover igjen med stegjern og staver til vi var på toppen av Lindbergtinden litt over kl 18. Vi lurte på om det var en litt høgre topp på andre sida av den smale toppeggen mot vest så vi gikk dit. Det viste seg seinare at Stig hadde heilt rett i at denne var høgste punkt.


Nede ved skia og avgårde igjen kl 18:30, og en time seinare var vi nede til en sjelden middag ved Spiterstulen etter et flott nedrenn langs Tverråbreen og eleveleiet i Tverrådalen. Vi pleier virkelig ALDRI å rekke middag på våre vårskiturer i fint vær :)

1 kommentar:

  1. Dette var "hviledagen" vår etter 13 timers tur og 20 timers dag på Tverrådalskyrkja ++ dagen før(uten middag), kjente det godt i både ben og pust oppover Tverråbreen, mens du og Bjarte gikk tilsynelatende uaffisert oppover. Og hvilken dag i motsetning til den kalde brisen dagen før; helt optimal påskestemning med slush opp sørvestflanken til Nordre Bukkeholstind. Timene går fort i slikt maxvær...men endelig nådde vi middagen på Spiterstulen :-)

    SvarSlett